Mitä vaikutuksia ilmanvaihtokoneen kausihuollon väliin jättäminen aiheuttaa?

Ilmastointikoneen puhaltimet eivät pidä epäpuhtauksista. Kun suodattimien vaihto ja ilmanvaihtokoneen perus kausihuolto jätetään välistä. epäpuhtaudet, kuten pöly pääsee puhaltimille ja tunkeutuvat laakeripesään. Epäpuhtaudet laakeripesässä taas aiheuttavat laakerin kulumista, pahimmassa tapauksessa laakeri jumiutuu.

 

Suodattimen vaihdolla on myös todella suuri merkitys sisälle tulevan ilman puhtaudella. Pitkään vaihtamattomana oleva suodatin alkaa ajan myötä päästämään epäpuhtaudet läpi suodattimesta ja ne tulevat suoraan hengitysilmaan. Lisäksi kylmemmillä ilmoilla koneen sisään kertyy paljon kosteutta ja se myös aiheuttaa epäpuhtauksiin pahimmillaan homeen kasvua ja tätä ilmaa emme tietenkään halua hengittää.

 

Pitkät huoltovälit aiheuttavat ilmanvaihtokoneeseen myös tulipalovaaran, varsinkin koneisiin missä on suodattimien lähellä etulämmitys vastus. Mutta myös muissa koneissa huollon laiminlyömisen seurauksena on tulipalovaara. Kun ilmaa puhaltimille ei enää tule, puhaltimet alkavat kuumeta ja tällöin tulipalo voi syttyä puhaltimesta.

 

Kaikki edellä mainitut asiat ovat kyllä sellaisia, mitä emme kenellekkään toivo. Joten muistakaa huolehtia ilmanvaihtokoneen huollot ajallaan. Ja helpoin muistutus tähän on tilata suodattimien vakiotoimitus Putkihelpiltä. Suodatin toimitus tulee tarkalleen ilmanvaihtokoneen kausihuollon aikana lähimpään postiin tai suoraan kotiin. Tämä on hieno muistutus suodattimien vaihdosta.

Kuvan suodatin on meinannut syttyä tuleen, koska materiaali on ollut vääränlainen kyseisessä koneessa.
X
Open chat
1
Tarvitsetko apua?
Hei,

Kuinka voin olla avuksi? Saan viestin puhelimeeni, joten pystyn auttamaan sinua nopeastikin.