Jos et ole tehnyt vielä ilmanvaihtokoneelle alkuvuoden aikana huoltoa? Nyt on hetki tehdä se. Näin varmistat puhtaan ja raikkaan sisäilman kodissasi.

1. Sammuta ilmanvaihtokone ja odota n. 5 minuuttia, että puhaltimet ovat pysähtyneet ja vastukset ovat jäähtyneet.
2. Avaa koneen luukku.
3. Vedä suodattimet ja lämmöntalteenottokenno pois ilmanvaihtokoneesta ja huuhtele lämmöntalteenottokenno lämpimällä vedellä. (jätä kuivumaan seuraavien toimenpiteiden ajaksi)
4. Tee silmämääräinen tarkistus, että koneessa on kaikki kunnossa. (Kylmillä ilmoilla kosteuden ja pakkasen yhteisvaikutuksesta voi kertyä jäätä koneen sisälle. Jos jäätä on kertynyt, jään voi antaa sulaa rauhassa hetken.)
5. Kuivaa koneen pohjalla olevat vedet. (vettä kondensoituu lämmöntalteenottokennossa kylmän ja lämpimän ilman kohdatessa, joten ei tarvitse säikähtää vaikka koneen pohjalla on hieman vettä.)
6. Puhdista suodattimet imuroimalla pölystä ja roskasta. Samalla imuroidaan koneen sisällä olevat irtoroskat ja pölyt.
7. Aseta lämmöntalteenottokenno ja suodattimet takaisin paikoilleen koneeseen. Laita koneen luukku kiinni ja käynnistä kone.

 

Huom! Jos suodattimet näyttävät todella likaisilta, suosittelemme niiden vaihtoa. Suodattimia löydät verkkokaupastamme www.putkihelppi.fi, vaihtoehtoisesti voit soitella p. 0400 291 979 tai laittaa mailia jouni@putkihelppi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X
Open chat
1
Tarvitsetko apua?
Hei,

Kuinka voin olla avuksi? Saan viestin puhelimeeni, joten pystyn auttamaan sinua nopeastikin.